BK 10 BALL - LANNOYE DE BESTE IN WEST-VLAAMSE FINALE

Afgelopen zondag waren we te gast in de Arena (Gent) voor het 2de 'post Corona' BK. Althans, nog steeds beperkt door een sluitingsuur en een verplicht mondmasker maaktem we ons op voor het BK 10 ball. 

Met een 50 tal spelers startten we verleden week al met een voorronde in de Shooters (Tremelo) en eentje in de Smoking Cue (Torhout). 

Zondag werd ook de laatste voorronde in Gent zelf nog afgewerkt, waarbij zich ook nog enkele kleppers konden plaatsen voor de laatste 16. 

In de laatste 16 vonden we buiten de 'usual suspects' een paar verrassende namen terug: Ufuk Baygünes, Quinten Van Rompay, Tom Byloos en thuisspeler Yago Montes Lorenzo. 

Het mocht echter voor geen één van deze vier zijn: Ufuk verloor tegen Kenny Voets (4-7), Quinten verloor tegen Nassos Drouvis eveneens met 4-7, Tom Byloos moest zich neerleggen bij een 0-7 score tegen Anthony Vandenbuscche en Yago Montes Lorenzo was niet opgewassen tegen Bal'enzo vedette Rachid Lamhasni. 

Samen met hun plaatsten Kevin Lannoye, Moritz Lauwereyns, Davy De Lee en Joris Vaes zich ook voor de kwartfinales. 

In de kwartfinales was Joris Vaes te sterk voor Davy De Lee (7-3). Samen met Joris wisten Kevin, Moritz en Nassos zich ook te plaatsen voor de halve finales. In de halve finales was het een en al West-Vlaanderen wat de klok sloeg. Kevin wist Joris te verslaan met 7-5 en Moritz was een maatje te sterk voor Nassos (7-3)

In de finale moest Moritz, onlangs nog winnaar van het BK 9 ball, het onderspit delven voor een sterke Kevin Lannoye. 

Jullie vinden alle uitslagen van de laatste 16 hier terug: https://cuescore.com/tournament/PBB+BK+10ball++%28last+16%29/11060143

Foto's: Kevin Lannoye

Tekst: Kristof Vandenborn

 

 

Onze sponsors